Talentudvikling

Der er mange holdninger og ideer til, hvordan man bedst understøtter talentudvikling. Vi forsøger så godt som muligt at bygge vores tiltag op efter de modeller Team Danmark anbefaler, og som er baseret på den nyeste forskning.
Der er udkommet en ny bog om talentudvikling i 2016, som det kan anbefales at læse.

Overordnede retningslinjer:

For børn under 14 år:
  • Det vigtigste er at bevare deres glæde ved sporten – dvs. at fastholde så mange som muligt ved at tilbyde dem nogle gode træningsmiljøer i klubberne, hvor de både klatrer og dyrker det sociale liv i klubben
  • De er intet som taler for at børnene skal opdeles efter niveau eller at de ikke bør dyrke andre idrætter
  • Der skal være fokus på at lære – ikke på resultater
  • 8-12 år: Primært fokus på legende træning og på teknik
  • Ved omkring 12-13 års alderen kan man lige så stille begynde at indføre mere målrettet træning men stadig med fokus på teknik
  • Talentudvikling er at tilbyde alle børn/unge i klubben et sjovt og lærerigt træningsmiljø

Når de unge nærmer sig 14-16 år (og måske først endnu senere) begynder resultater at kunne sige noget om fremtidig sportslig succes, og det giver mening at udøverne har mange timers bevidst og målrettet træning for at blive blandt de dygtigste. Det er altså først når de unge er omkring 14-16 år at det giver mening at opdele udøverne efter niveau, og i den forbindelse skal vi være meget opmærksomme på, at der er tilbud til alle. Der skal være tilbud til de unge, som har lyst til at dyrke klatring for sjov og som motion – og for de unge, som har lyst til at satse på elitens vej.

Talentgruppen 2017

I 2017 oprettes et forløb for de unge, som har lyst til at gå elitens vej, men som ikke er udtaget til forbundets landshold. Talentgruppen er en overbygning til klubbernes tilbud til de unge, som gerne vil konkurrere. Den primære målgruppe er de 14-19 årige, som er aktive i Junior Boulder Cup eller Bloc Comp og deltager i DM. Sekundært kan unge på 12-14 år deltage, hvis de er aktive i Junior Boulder Cup’en.

Målet er at give inspiration til træningen gennem træningssamlinger og give mulighed for at prøve at deltage i Nordiske Mesterskaber og evt. i en European Youth Cup.

Aktiviteter for gruppen:

26. marts: Træningssamling og opstartsmøde for udøvere og forældre/klubtrænere
23. april: Træningssamling
6.-7. maj: Deltagelse i Junior NM
19.-21. maj: Evt. deltagelse i European Youth Cup Boulder i Portugal
26.-27. august: Træningssamling (forhåbentlig i Hamburg)
?: Deltagelse i NM Lead (dato ikke fastsat endnu)
Pris:

Det koster 1.000,- at deltage i forløbet.
Derudover vil der være betaling for rejse og ophold ved NM, Youth Cup og træningssamlingen i Hamburg.

Tilmeldingen er klar i uge 6