Kursus 1 – topreb og bouldering

Grundlæggende findes der tre forskellige måder at klatre på:

Bouldering er klatring i lav højde over madrasser. Hvis du falder, lander du på madrasserne, så der behøves ikke reb.
Toprebsklatring betyder, at du bliver sikret i et reb, som går fra din sele op igennem et topanker på klatrevæggen og ned til sikringsmandens sele. Når du falder under toprebsklatring, bliver du hængende i rebet, men du får ikke et langt fald.
Føring betyder, at du klatrer op ad klatrevæggen og selv klipper rebet ind i karabinhager undervejs. Rebet løber fra din sele ned til sikringsmanden, men du er nødt til at bevæge dig et stykke op over den sidst klippede karabin, før du kan klippe den næste. Det betyder, at du risikerer længere fald, og det føles ofte mere spændende og udfordrende

Kursus 1 lærer du at sikre en klatrer i topreb, og du får selv lov til at prøve at klatre i topreb. På kurset får du også tips til opvarmning, klatreteknik og klatretræning. Hvis det er relevant i din klatreklub, får du også en introduktion til bouldering.

Når du skal lære at klatre og at sikre en makker, skal du tage et kursus hos en uddannet instruktør. Alle som er uddannet som Instruktør 1 eller højere instruktørtrin kan undervise på Kursus 1.

Kursets indhold
• Udstyrskendskab
• Knuder
• Sikringsteknik
• Klatreteknik
• Generel viden om klatring

Du kan læse mere om Indholdet på Kursus 1 i kursusstandarden: Kursus 1